Home / За жената / Интимно / Как да се справим с болезнената менструация?

Как да се справим с болезнената менструация?

Доста голям е процентът на жените, които страдат от болезнена менструация. В такива случаи жената не може да се движи и се налага да лежи, тъй като болките са наистина неописуеми. Болезнената менструация (дисменорея) може да се дължи на много и различни причини като се започне от възпалителни процеси в малкия таз, сраствания на матката, тумори и се стигне до стресови състояния, които оказват влияние на женския организъм.

Нашият съвет е, ако имате болезнена менструация, преди да предприемете каквото и да е лечение да посетите личния си лекар или специализирана клиника, за да сте наясно с истинските причини и едва след това да пробвате различните билкови рецепти, които ще ви предложим.
Народната медицина може да ви помогне да се справите напълно или поне да намалите болките при болезнената менструация, затова, ако нямате някой наистина сериозен гинекологичен проблем можете спокойно да се доверите на билковите рецепти от народната медицина.
     
    Ще се почувствате много добре, ако си приготвите и пиете отвара от билката Пача трева. Тази билка расте като плевел по поляните и градините, но ако не сте на „ти” с билките можете лесно да я откриете в билковите аптеки. Отварата от Пача трева се приготвя като около 2 с. л. от билката се заливат с 500 грама вряща вода и запарката се оставя да престои поне един час. След това се приема по 100 грама три пъти дневно преди хранене.
 
    Билковата отвара приготвена от :
100 гр. лайка,
50 гр. мента,
50 гр. мащерка,
50 гр. седефче, 
50 гр. змийско мляко,
30 гр. бял имел,
30 гр. корен от дилянка
също ще ви помогне, ако имате болезнена менструация. Билковата рецепта се приготвя като всички изброени билки се смесват и от сместа се сипват 2 с. л. в 500 мл. вряща вода. Щом сместа кипне се снема от огъня и се запарва още 30 минути, след което ще прецежда и се приема три пъти дневно преди ядене по 150 мл.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*