Home / За жената / Интимно / Вагинално течение – причини, симптоми и лечение

Вагинално течение – причини, симптоми и лечение

Вагинално течение е състояние, което се характеризира с отделянето на различни по цвят, консистенция и мирис, вагинални секрети.

При нормално здравословно състояние, тези секрети помагат за естественото изчистване на вагината. Понякога обаче, това вагинално течение, може да предвещава появата на проблем.

Влагалищните секрети обикновено са прозрачни или с млечно бял цвят и без мирис.

Това, така наречено бяло течение, може да се появи в определени моменти, като в период на овулация, по време на кърмене или при сексуална възбуда.

Често обаче, вагиналните секрети са с променен цвят и мирис. Също така, те предизвикват сърбеж, дискомфорт, обрив, парене по време на уриниране и лоша миризма. При проява на тези признаци е необходимо да се посети лекар, за поставяне на точна диагноза.

Петте най-изявени симптоми на левкорея се появяват под формата на необичайно вагинално течение. Това са неприятна миризма, промяна в цвета от светло жълто до зелено, чести вагинални инфекции и др. Понякога това може да са признаци на бактериална вагиноза.

Лечение на вагинално течение

При лечение на левкорея е установено, че много по-ефективни са билковите добавки.

При нормални обстоятелства, шийката на матката или вагината отделят вагинален секрет за да предотвратят появата на инфекция. Бялото течение може да се появи още с навлизането на децата в пубертетна възраст или при жени в менопауза.

Вида на секретите е различно при отделните индивиди. Тъй като причините за поява на състояние могат да бъдат различни, ако забележите промяна в цвета и консистенцията на секретите трябва да потърсите лекарска помощ.

Заболявания, които могат да причинят поява на бяло течение са: генитален херпес, трихоминоаза, генитални брадавици и др. Понякога то може да се дължи и на развитие на рак.

Ето защо жените ще трябва да потърсят съветите на лекар, който ще направи необходимите прегледи и изследвания, за да постави точна диагноза.

Вида на лечението ще бъде съобразено със общото здравословно състояние на пациентката и нейната възраст.

Един коментар

  1. Петрова

    Изкчлючително изчерпателна статия, благодарности за полезните съвети.
    Ще препоръчам ozdravei com и на приятели!

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*