Home / За жената / Бременност / Няколко идеи за стегнато тяло след раждане

Няколко идеи за стегнато тяло след раждане

На всички ни се иска в мига, в който родим тялото ни да възвърне старите си, стегнати форми, но за съжаление много малко са жените, които могат да се похвалят, че не им се е налагало да положат усилия да възвърнат старите си форми. По време на бременността се натрупват тук – там излишни килца, които ни дразнят и които искаме да смъкнем колкото се може по – бързо.

Ако и вие сте тези мами, най – важното е да не прибързвате с рязкото сваляне на килограмите, тъй като има опасност не само да не стегнете тялото си, но напротив – формите ви съвсем да се изгубят. Какво можете да направите, ако след раждането имате нужда от стягане на някой части от тялото си?
 
Не ви съветваме да пробвате с диети, особено ако кърмите, но можете да пробвате да намалите някой храни като например сладкишите, белия хляб и прекалено мазните храни. В момента, ако се поинтересувате ще откриете много и различни спортове, които могат да ви помогнат да стегнете тялото си.
 
Как да имаме стегнато тяло след раждане? Aко нямате достатъчно време, което да отделите на ден за фитнес залата можете просто….. да танцувате. Танцът не само ще ви зареди с енергия, но ще ви помогне да се чувствате добре, щастливи и танцувайки из къщи без никакви усилия и напрягане ще стегнете корема, краката, дупето.
 
Стречинг – това е една изключително добра програма, която ще ви помогне за цялостно разтягане и укрепване на мускулите. Стречинг можете да практикувате както в зала, така и у дома (в момента на пазара се предлагат достатъчно видео материали).
 
Боди-балет – много популярен в последните години, тъй като при него участват всички мускулни групи. Характерното за боди – балетът е, че в основата му стои класическата хореография. Ако изберете този начин, за да тренирате тялото си не само, че ще влезете много бързо във форма, но и ще се почувствате като професионална танцьорка. Боди – балета изисква да можете да отделите време, за да посещавате тренировките, тъй като се провеждат задължително в зала.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*