Home / За жената / Бременност / Кърменето — полезно ли е то?

Кърменето — полезно ли е то?

Всяка мама, на която и предстои първо раждане си задава въпроса дали да кърми или не? Голяма част от бъдещите майки се страхуват, че кърменето на бебето ще деформира бюста им и това ги плаши донякъде.

Но мили мами, няма защо да се притеснявате, кърменето е най — безценния подарък, който можете да дадете и на себе си и на своето бебе.

Да кърмите бебето си е най — страхотното изживяване, което можете да си представите. Няма по — прекрасно усещане от това да гушнете малкото си съкровище и да го наблюдавате как суче лакомо и наддава ден след ден.

Периода на кърмене е и период, в който вие ще се слеете напълно с малкото същество и това чувство на защитеност няма да го напусне до края на живота му.

Освен тази емоционална и физическа връзка майчината кърма е изключително полезна за вашето бебче, тъй като с кърмата то получава необходимото му количество хранителни вещества, течности и енергия, които са му необходими да расте здраво и доволно.

Какво трябва да знаем за кърменето?Само за информация, в майчината кърма се съдържат точно определени количества захар, вода, протеини и мазнини, които подпомагат растежа на малкото мъниче.

Майчиното мляко съдържа и антитела, които подсилват имунната система на бебето и то е по — малко податливо на редица заболявания в сравнение с бебчетата, които са били на адаптирано мляко.

Да кърмите бебчето си е полезно и за вас, тъй като е научно доказано, че кърменето понижава риска да заболеете от рак на гърдата или матката. Друг плюс от кърменето е, че ще свалите по — лесно килограми, тъй като при всяко кърмене на бебчо вие ще изгаряте допълнителни калории.

Да храните малкото си съкровище с майчино мляко е и икономически изгодно, тъй като вие просто носите „храната” на бебчо в себе си и винаги когато се наложи можете да го нахраните без притеснения.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*