Home / Йога / Въздушна йога / При проблеми с гръбнака – въздушна йога

При проблеми с гръбнака – въздушна йога

Може би не всеки знае, но е доказано, че човек, след 20-та си година започва да губи постепенно вода в междупрешлените дискове – те бавно с течение на времето се хидратират и губят ресьорни качества. Струва си да отбележим, че по тази причина близо 80% от човечеството страда от проблеми с гръбнака. Голям е процентът на деца страдащи от изкривен гръбнак. Ето защо е важно да се полагат грижи за гръбначния стълб още от самото детство. За тази цел са необходими физически упражнения и правилно дишане, което може да се постигне най-удачно чрез AirYoga – “Въздушна йога“ или “Йога във въздуха“.

Тракция - разтягане на гръбнакаЕдин от често използваните методи в борбата с болките в гръбначния стълб е Тракцията. Методът представлява изтегляне на гръбначния стълб по посока на неговата ос. Истината е, че напрежението в гръбнака, а по-точно в коренчетата на гръбначно-мозъчните нерви и междупрешлените дискове значително намалява, когато между прешлените се увеличава разстоянието – съответно, тогава намалява и болката.
Тракция е достатъчно удачен метод, който способства за подхранване на междупрешлените дискове, които се захранват не директно от кръвта, а чрез дифузия на течност. Тракция във въздуха, което е присъщо за AirYoga “Въздушна йога“ е още по-удачния вариант за подобряване на стойката и облекчаване на болките.
Най-често болката се появява в поясната част на гръбначния стълб. Наличието й се дължи на постоянно притискане и натоварване върху коренчетата на гръбначните нерви, вследствие на което постепенно се намалява дебелината на междупрешлените дискове. Изтеглянето на гръбнака – Тракция във въздуха обаче, е начинът да се облекчи болката, а също и за лекуването на заболявания, като цервико артроза, кокс артроза, дископатия и т. н.
Изтеглянето на гръбнака се осъществява посредством висенето във въздуха, което способства за тренировка на малките мускули около гръбнака (паравертебрални мускули), както и на големите мускули. Методът Тракция във въздуха на AirYoga “Въздушна йога“, спомага за една по – правилна и здравословна позиция на тялото.
Държим да подчертаем, че при дискова херния и разместени гръбначни прешлени, упражненията са абсолютно забранени.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*