Home / Йога / Въздушна йога / Въздушна йога – ползи

Въздушна йога – ползи

Вече сте чели за въздушна йога, но не сте сигурни, че искате да я практикувате. Клатушкането напред – назад в някоя люлка не ви се стува най-полезното занимание. Звучи ви твърде несериозно. Запознайте се с ползите, които ви предлага практикуването на въздушна йога и след това вземете решение.
Научавате нещо ново, докато се забавлявате. Като малки със сигурност сте обичали да се люшкате на люлка. Защо да не го правите и като възрастни? Смехът и усмивките са здраве независимо на колко години сте.

Знаете ли какви са ползите от въздушната йога?Развивате способността си да се концентрирате при необичайни условия. Ставате по-гъвкави и склонни към експерименти.
Гръбначният ви стълб се изправя. Болките в гърба постепенно изчезват. Подобряват се сърдечно-съдовата дейност и кръвообращението. Кръвоносните съдове стават по-еластични и устойчиви на физическо и психическо натоварване. Кръвта циркулира активно и снабдява органите, тъканите и мозъка с достатъчно кислород. Затова и практикуващите въздушна йога се чувстват непрекъснато жизнени, енергични и заредени със сили да направят още нещо.
Мускулната сила и гъвкавостта на цялото ви тяло се развиват до неподозирани висоти. Дългото люлеене на люлка в опити да направите и задържите позата, която искате, ви помага да постигнете много по-висока степен на контрол над тялото.
Кой може да практикува въздушна йога? Подходяща е за хора с болки в кръста, за трудноподвижни хора, както и за всички малки и големи любители на спорта и духовното самоусъвършенстване.
Не е препоръчително с нея да се занимават хора с високо кръвно налягане, бременни жени или страдащи от глаукома. Като цяло, добре е преди да се запишете на въздушна йога да поговорите с инструктора и заедно да решите дали точно този тип йога е подходящ за вас.
Въздушната йога е начин да отворите сърцето си, да си възвърнете детския поглед върху нещата и да се научите да се чувствате свободни и уверени в себе си в различни, необичайни ситуации. Опитайте.

Един коментар

  1. Цветелина Т

    Кога и къде са занятията на въздушната йога? Благодаря
    Цвети

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*