Home / Йога / Въздушна йога / Въздушна йога – сърце, кръвоносни съдове и кръв

Въздушна йога – сърце, кръвоносни съдове и кръв

При AirYoga “Въздушната йога“ висенето във въздуха и обърнатите упражнения, значително подобряват кръвообръщението, движението на кръвта се стабилизира, а това способства за подобряване на състоянието на кръвоносните съдове и тяхната еластичност. Заздравяват се стените на кръвоносните съдове, благодарение на което човек е по-издържлив на физически и и психически натоварвания. В пълна степен това се отнася и за кръвоносните съдове в мозъка, главата. Благодарение на “Въздушната йога“ мозъкът се предпазва от излишни рискове за високо налягане.

Ползите от въздушната йогаКакто е известно, ниското и високото налягане се влияят от най различни фактори – вътрешни и външни. При определени ситуации налягането може да се понижи или повиши. При стрес и изразходване на повече енергия, при силни притеснения, знаем кръвното налягане се повишава, особено опасно е за хора, страдащи хронично от хипертония, стенокардия и др.
Понижаването и повишаването на кръвта в кръвните артерии е рефлекторен акт, който се управлява от сигналите, подадени от центъра на нервната система. Именно в нервната система се регулира необходимият тонус в периферните съдове, посредством което, се определя кръвното налягане.
Ето защо нервната система е определяща за кръвното налягане, тя управлява нивото му да бъде високо или ниско. AirYoga “Въздушната йога“ много спомага за регулиране и подобряване на състоянието на нервната система. Въздушните упражнения освобождават съзнанието и тялото от напрежението, притесненията и отрицателната енергия. Потокът на правилната енергия се стабилизира и протича благотворно в човешкото тяло, което способства за доброто състояние на организъма. При редовни тренировки с упражнения във въздуха и най-вече осъществяването на обърнатите упражнения (с главата надолу), центърът на нервната система започва интензивна регулация на гладките мускули в кръвоносните съдове – именно така се регулира кръвното налягане.
Както въздушните упражнения помагат не само за подобряване на състоянието на гръбнака и ставите, но и за добрата гъвкавост и “превключваемост“ на кръвоносните съдове и артерии. Държим да подчертаем, че тези упражнения не се препоръчват на хора с по-сериозни даигнози, като тромбофлебит, високо кръвно налягане, психически заболявания (епилепсия), слаби кръвоносни съдове в очите, отлепване на ретината, мозъчни травми и др .

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*