Home / Психология / Констелации / Семейни констелации – да се доверим или не?

Семейни констелации – да се доверим или не?

С помощта на методиките на семейните констелации ние успяваме да разберем, колко силни сме свързани на духовно ниво с всички около нас. Ние принадлежим на цяла вселена и ако нарушим баланса с нея, хармонията в семейството се нарушава. Според методиката на съвременните семейни констелации, ние сме свързани не само на духовно, но и енергийно ниво с нашите близки от миналото. Това оказва пряко влияние на всичко, което се случва с нас и около нас, като същия дисбаланс може да се появи и с нашето семейство, тоест поколения напред.

Семейни констелации – да се доверим или не?Това може да се проявява в емоционална натовареност, като така да се загуби интимност, но и личната връзка между партньорите в семейството. Именно това е и целта на семейните констелации  – да се върне хармонията. В семейните констелации има основно две правила:
Първото гласи, че всеки от членовете на семейното огнище има еднакво прави да принадлежи на тази система. Ако по някакви причини му бъде отнето това, то това може да доведе до последици след себе си, като те да бъдат наистина съществени.
Второто правило се отнася за йерархията. Това означава, че всеки от членовете в семейството си има свое точно определено място. За пример ще дадем това, че децата няма как да са глава на семейството, тоест винаги има някакво йерархично построение във всяка една област на живота.
Това е правило на природата, така че никой няма право да го нарушава. Именно това е един от законите на семейните констелации. Именно тази наука позволява да се възстанови трайно хармонията и баланса.
Семейните констелации имат много добро действие в отношенията, затова не подценявайте нейните методики.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*