Home / Психология / Излъжи ме / Мимики и жестове, как да ги разчетем правилно?

Мимики и жестове, как да ги разчетем правилно?

Не ви е нужна диплома по психология, за да разберете какво мисли събеседника ви докато ви говори или докато ви слуша. Стига само да се научите да разчитате езика на тялото и няма да имате проблем да стигнете и до най-дълбоките тайни на този, с когото говорите.
Невербалното общуване представлява 90% от цялата информация, която предаваме на събеседника си, а само 10% това става с думи. Интересно нали? Да си дойдем на думата. Ако сте внимателни и можете да „разчетете” езика на тялото ще бъдете подготвени за всяка една ситуация.

Как да опознаем хората с мимиките и жестовете имХората сме социални животни и мимиките и жестовете, които всички ние използваме са идентични. Ние ги използваме инстинктивно, без да се замислим и те всъщност показват най-точно и ясно настроението ни, вълнението ни и дали изпитваме радост, страх, недоверие, възбуда или отегчение.
 
Ако говорите с някой и той отвръща очи от вас, докато говори слага ръка пред устата си или си играе с предмети по масата докато ви уверява, че всичко е наред, не му вярвайте – този човек ви лъже.
 
Видите ли някой, с който разговаряте да кръстосва ръце и крака докато ви слуша, знайте, че той не е съгласен с вас или изобщо не възприема това, в което се опитвате да го убедите. Обратното – ако човекът пред вас е с разтворени крака към вас и отпуснати ръце, тогава можете да продължите да го убеждавате – той ви слуша внимателно и е съгласен с вас.
 
Ако събеседника ви често си поглежда часовника, пристъпва от крак на крак докато разговаряте, той не иска да е с вас в този момент и търси начин да си тръгне.
 
Ако сте поканили симпатична дама, към която изпивате чувства и докато говорите тя честичко си оправя косата или се гали по врата, ако си играе закачливо с чашата – действайте смело, дамата откликва на вашите симпатии. Но ако е скръстила ръце пред гърдите си, по-добре бягайте или оставете интимните теми за по-късен етап.
 
Мимиките също играят голяма роля в правилното разчитане на езика на тялото. Ако например докато говорите събеседника ви прехапва устната си, това значи, че той най-вероятно изпитва безпокойство.
Кривата усмивка може да означава насмешка, несъгласие с чутото или нервозност, а ако забележите, че събеседника ви прекалено широко ви се усмихва, а очите му са широко отворени, пазете се – той ви отправя скрита заплаха.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*