Home / Йога / Упражнения / Йога – комплекс от упражнения

Йога – комплекс от упражнения

В последните няколко години йогата като вид физически упражнения набира все по-голяма популярност сред населението. Ако преди 20 години малко хора са знаели, какво представляват комплексните упражнения с йога, то в 21 век няма човек, който да не е чувал поне за това изкуство. Днес всички големи звезди практикуват този вид упражнения и се радват на крепко здраве, но също така духовно равновесие – Мадона, Деми Мур, Рики Мартин, но и много други.

 
Упражнения в йогаСъвременните упражнения в йогата не влияят на самото отслабване, но ни помагат да се грижим за тялото ни, тъй като по този начин ставаме значително по-сдържани. Така се свързваме с майката природа и поемаме от силата на живота. Всички йога упражнения въплъщават хармонията между душата и тялото. Това е учение, което има в своята основа чисто философска база.
 
Практичният Изток ни е подарил тази цяла вселена, като така активно се грижим за здравето ни и то с помощта на лесни упражнения. Важното е в началото натоварването да бъде много леко, тоест около 15 минути на ден, но не и повече. Много хора възприемат упражненията с йога като едно и също нещо, тоест 3-4 различни тактики и нищо повече. Истината е, че това е цяла наука и вселена, защото при йогата има много различни течения и направления.
 
Всичко зависи от това, какво искате да постигнете. Днес можете да срещнете и много екзотични течения на тази наука. Например при така наречените горещи упражнения е важно помещението да е загрято до 32 градуса. При нас са по-известни теченията на това изкуство, които са по-лесни, тоест за да започнете да правите тези йога упражнения няма да се нуждаете от дълга подготовка или философстване.
 
Не пренебрегвайте йогата, защото тя може много да Ви помогне да укрепите вашето здраве, но и да се справите ефективно със стреса. Така ще получите душевно спокойствие и няма да сте толкова раздразнителни от дребните неща в живота.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*