Home / Йога / Йога за деца / Йога за деца – какви са ползите

Йога за деца – какви са ползите

Чудите се дали да запишете вашето дете на йога, на английски или на цигулка. Каквото и решение да вземете, обмислете го внимателно и помнете, че е важно не да създадете един успешен в кариерно отношение човек, а независима, здрава и свободна личност, която може да поема отговорност за решенията си и да се справя във всяка ситуация. Ако постигнете това, то детето ви със сигурност ще има професионални успехи, независимо с какво се занимава. Защо е добро решение да запишете отрочето си на йога за деца? 

Детска йога
Здраве
Йога упражненията подобряват кръвообращението, укрепват мускулите и правят децата гъвкави и силни. Хлапетата се учат да контролират дишането си и да поддържат тялото си в добра форма.
 
Добро самочувствие
Йога помага на децата да опознаят тялото си, да се движат с лекота и да изградят усещане за това как се пласират в пространството. Дава им ново самоусещане, учи ги да се харесват. Това непременно повишава тяхното самочувствие и ги прави по-уверени.
 
Концентрация
Йога за деца обикновено се практикува в сборен клас, където хлапето ви попада сред непознати и трябва да се справя с нови ситуации. Изпълнението на различните асани изисква концентрация и вслушване в себе си, които то трябва да постигне независимо дали е шумно и дали детето отляво му е симпатично. Умението за концентрация, независимо от заобикалящата среда е много ценно и приложимо във всяка една ежедневна или необичайна ситуация.
 
Търпение и приемане
Йога за деца не е спорт, а преживяване, което учи на търпение, последователност и упоритост. За да могат да изпълнят различните асани, те трябва да проявят именно тези качества. Те ще се убедят на практика, че всеки неуспех е временен и трябва да го приемат, да се поучат от него и да продължат нататък. А успехите само ще ги мотивират да действат по същия начин и занапред.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*