Home / Йога / Йога за деца / Йога за деца или при кои заболявания тя е полезна?

Йога за деца или при кои заболявания тя е полезна?

Естествено, че днешната йога за деца е много полезна не само за тяхното здраве, но и духовно израстване в обществото. Ако редовно се упражняват, то те ще станат значително по-спокойни и уравновесени. Редовното практикуване на това изкуство ще укрепи мускулатурата им, но и ще помогне за правилната стойка. Друго много полезно действие на днешната йога за малчугани е, че така се извеждат вредните токсини от организма, подобрява се храносмилането и кръвообращението.

 
Йогата за деца укрепва психическото и физическото състояние на децата ниИма заболявания и патологии, при които редовното практикуването на йога за деца ще има голяма полза. Вижте кои са най-разпространените от тях:
 
 
Синдром на Даун
 
Децата, които са родени с тази патология могат, но и трябва да практикуват йога, тъй като тя има огромна полза за тяхното здраве. Това се дължи на много различни фактори, но и особености на това заболяване. Тези деца започват да ходят не към 12-14 месец, а към 15-36 месец, тоест тяхното физическо, но и умствено развитие е забавено. За тях са много полезни упражненията с йога за деца, защото така ще им помогнем много. Те няма изцяло да се справят с всичко, но ще укрепи значително тяхното здраве с тези упражнения.
 
Детски паралич
 
Това заболяване се характеризира с комплексно двигателно нарушение, което се дължи на повредените двигателни зони на мозъчната кора, тоест участъците, които отговарят за активността и правилното развитие на децата ни. Днешната йога за деца може да помогне много на тези деца. Комплексните упражнения ще отпуснат повишения мускулен тонус, който е характерен за малчуганите, страдащи от детски паралич.
 
Аутизъм
 
Аутизъм – това е нарушаване на развитието на децата, което обикновено се проявява през първите три години от живота им. Те трудно изразяват своите потребности, общуват с хора и взаимодействат с външния свят. Именно затова редовните занимания с йога за деца ще има много полезни действие на малчуганите страдащи от това заболяване.
 
Освен това запомнете, че съвременната йога за деца се грижи не само за физическото състояние и здраве на децата Ви, но и укрепва тяхното психическо ниво. Забелязва се, че децата, които редовно практикуват йога, стават значително по-спокойни и склонни към активно поведение. Така те развиват своята памет, сила на волята, правилното дишане и способност да се концентрират.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*