Home / Любопитно / Коктейли / Как лесно да си направим полезен коктейл от боровинки

Как лесно да си направим полезен коктейл от боровинки

Научете се да правите здравословен коктейл от боровинки

Какво обичате да правите след ужасно натоварен ден в работата?

Ако вече си мечтаете за петък вечер, когато ще се отпуснете на любимия си диван и ще забравите за всички проблеми и ангажименти поне за малко, то добавете към картината един освежаващ и хидратиращ безалкохолен коктейл от боровинки и хармонията ще е пълна.

Истински тонизиращата напитка ще ви осигури енергия, ще възбуди центровете на удоволствие в мозъка и ще подобри настроението ви.

Забъркването на коктейла не е трудоемко или времеемко действие. Всъщност повечето рецепти за вкусни напитки отнемат около 15 минути от времето ви, а удоволствието, което ще ви дарят продължава дълго.

Колкото повече коктейли правите, толкова по-успешни рецепти ще откривате и ще разнообразявате със свои идеи.

Напитката, която задължително трябва да изпробвате за да поглезите себе си и близките си се нарича Искрящо боровинково изкушение.

В рецептата могат да се използват любимият ви сок от червена боровинка или малина, а за тези,които обичат и двата плода.

коктейл от боровинки

Здравословен коктейл от боровинки

Искрящо боровинково изкушение
Порции: 4 чаши
Нужно време за приготвяне: 10 минути (предвидете около час за замразяване на продуктите)
1/2 чаша пресни или замразени малини за украса (може да се използват и плодове от компот)

2 чаши сок от червена боровинка или малина или смес
2 чаши газирана вода
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок и 4 резенчета за украса по 1 за всяка чаша

Ако използвате пресни малини, замразете ги за около 1 час (или за цяла нощ). За тези от вас, които искат да приготвят коктейла след работния ден, сложете малините във фризера преди да тръгнете за работа.

Смесете сока от малина (червена боровинка или смес) заедно с газираната вода, добавете и сока от лимон и ги сипете в шийкър. Разклатете шейкъра интензивно в продължение на около една минута.

Напитката е готова – сервирайте в 4-те чаши. Украсете със замразените малини и резенчета лимон.

Този коктейл позволява много варианти за разнообразяване, в зависимост от вкуса ви. Може да добавите листенца от мента, както и джинджифил. Бъдете креативни и не се колебайте да експериментирайте.

Хранителната стойност на напитката е само 65 калории. Съдържа: 16 грама мазнини, 1 грам фибри, 5 милиграма натрий и 157 грама калий.

Ползите за здравето ви са много големи. В боровинките, малините и лимонът се съдържат антиоксиданти. Червената боровинка спомага за предпазване от инфекции на пикочните пътища.

В коктейла не се добавя захар и не съдържа мазнини и холестерол. С него ще си набавите 20% от дневната препоръчителна доза от витамин С.

Подходящ е за консумация от деца, бременни жени и хора, страдащи или склонни към диабет.

Пийте го с удоволствие както сутрин, така и вечер.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*