Home / Любопитно / Коктейли / Как да приготвим правилно зеленчукови коктейли? (полезни съвети)

Как да приготвим правилно зеленчукови коктейли? (полезни съвети)

Знаем ли как да си приготвим правилно зеленчукови коктейли?

Всеки плод или зеленчук ни носи не една и две ползи за нашето здраве, но сега няма да говорим за ползите от тях.

Ще насочим разговора към нещо не по-малко здравословно, а именно зеленчуковите коктейли и знаем ли как да ги приготвим наистина да бъдат здравословни.

Фрешовете от пресни зеленчуци са не само много приятни на вкус, но и подобряват имунната система, тонизират и декотоксикират организма ни.

Според диетолозите, една чаша зеленчуков коктейл ни осигурява дневната порция от зеленчуци и съдържащите се в тях витамини и минерали.

Освен това, ако пиете прясно приготвен фреш от зеленчуци преди хранене, това ще ви помогне да контролирате апетита си и ще повлияе добре върху теглото ви.

Сред всички зеленчукови коктейли може би най-популярен е доматеният сок, който всички ние доста често си приготвяме, а и употребяваме. Той се приготвя изключително лесно, като за целта са ви нужни само добре узрели, пресни домати и връзка магданоз. Пасирайте ги добре и овкусете с малко сол (като не прекалявате с нея разбира се).

Във всички зеленчукови коктейли се съдържат много витамини и въглехидрати, като дали са много или малко зависи от избора на зеленчуци, които използвате, за да си приготвите пресен сок.

Друг изключително приятен и полезен зеленчуков сок, който влияе много добре на имунната система е сокът от червено цвекло и ябълки.

За неговото приготвяне ще са ви необходими:

червено цвекло – една голяма или 2 по-малки глави
една средно голяма зелена ябълка
по желание може да сложите един морков

Начинът на приготвяне е изключително лесен, тъй като всички продукти просто се пасират добре и се пият охладени.

Зеленчуковите фрешове са много полезни за хора, които искат да намалят теглото си, имат проблеми със ставите или високо кръвно налягане, тъй като са богат източник на калий.

Въпреки многобройните ползи за нашето здраве, зеленчуковите коктейли не се препоръчват на хора, които страдат от заболявания на бъбреците, имат проблеми с стомаха или наличието на сол в коктейлите им пречи по някакъв начин.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*