Home / Любопитно / Полезно / Вижте от кои храни огладняваме повече!

Вижте от кои храни огладняваме повече!

Мислите си, че ако хапнете набързо една вафла, това ще засити глада ви и ще можете да изкарате до вечеря. 
 
Да, ама не!
 
Има храни и напитки, които ни карат да ядем повече и да се залъгваме, че намаляваме храната и отслабваме.

Ето от кои храни и напитки трябва да се пазите, ако не искате да натрупате килограми.
 
Готови, замразени храни
 
Щом са замразени, това означава, че в тях няма достатъчно калории, които да ви наситят. Почти всички продукти в готовите, замразени храни не са „истински”, т.е. използват се всякакви заместители, което не само ще ви остави гладни, но и може консумацията на такъв тип продукти да окаже влияние на здравето ви.
 
Мъфини с малиниСладкиши и торти
 
Сладкишите се правят от бели брашна и бяла захар и не съдържат никакви полезни за организма ни вещества. В тях няма фибри, нито други полезни вещества и освен да ви заситят само временно, ще си останете гладни и много скоро пак трябва да хапнете нещо.
 
Дъвка
 
Често, когато почувстваме глад дъвчем дъвка с надеждата да заглушим призива на стомаха си да хапнем нещо. Това е голяма грешка, тъй като  при дъвченето на дъвка се отделят стомашни сокове, които попадат в стомаха ни и му подават сигнал, че там има храна за обработка. Дъвчейки дъвка не само няма да се заситите, но и  ще огладнеете още повече.
 
Диетични напитки
 
Видите ли, че на етикета пише „диетична” не посягайте към напитката. Това означава, че в напитката има изкуствени подсладители, които не само че не доставят нищо полезно за организма, но и ще засилят глада ви.
Вместо всички тези заместители и „залъгалки” за глада, можете да хапвайте спокойно сурови ядки или плодове, за да сте спокойни, че няма да ви навредят.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*