Home / Любопитно / Коктейли / Избягайте от пролетната умора с пресен фреш от портокал

Избягайте от пролетната умора с пресен фреш от портокал

Нима има нещо по-тонизиращо и зареждащо с енергия от пресните фрешове? Прясно изцедените плодови напитки могат да бъдат приготвени от почти всички плодове или в комбинация от няколко вида плодове, но каквото и да си говорим, няма по-тонизираща напитка за пролетта и лятото от портокаловия фреш.
Ако искате да сте заредени с енергия, ако искате да се чувствате добре и в настроение през целия ден, прибавете към сутрешното си хранене чаша пресен портокалов сок и пролетната умора ще остане далеч от вас.

В сока на портокала се съдържат толкова много полезни на организма ни витамини и минерали, че за този плод се казва: ”Изпий една чаша сок от портокал на ден – пази доктора далеч от мен”.
 
как да си направим фреш от портокал?Пресният портокалов сок е изключително добър източник на енергия, подпомага имунната система, действа благоприятно на храносмилателната система, предпазва от вирусни инфекции и грип, оказва благотворно влияние върху кръвоносната система и т. н.
 
Ако си пийвате при всяко хранене по една чаша портокалов фреш ще сте бодри, здрави и изпълнени с енергия. Подчертаваме прясно изцеден сок от портокал не напразно, тъй като в търговската мрежа можете да откриете голямо разнообразие от сокове и фрешове, но те няма да имат такова благотворно влияние върху организма ви, тъй като в тях се съдържат и някой съставки, които не са никак полезни за вас.
 
Портокалов фреш можете да си приготвите много бързо и лесно в дома си и да го поднесете на семейството при всяко хранене вместо пълните с вредни вещества газирани напитки.
 
Как да си приготвите тонизираш портокалов фреш?
 
За един литър сок от портокали ще са ви необходими два килограма пресни плодове. Обелете и измийте портокаловите парченца, след което ги поставете в сокоизстисквачката и само след минутка ще имате прясно изцеден сок. Фрешът се поднася във висока чаша, с парче портокал и няколко кубчета лед по желание.
loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*