Home / Хранене / Диети / Диета – бързо отслабване или стрес

Диета – бързо отслабване или стрес

В днешните времена, обществото е превърнало стройната фигура и перфектните мерки в мания. Хиляди мъже и жени се подлагат на изпитани или рисковани методи за намаляне на телесните килограми. Понякога, положителният ефект е налице след седмица или две, понякога се стига до физически усложнения. Диетата може да доведе до мечтаното отслабване или до стрес за цялото тяло.

Диетата стрес или бързо отслабване е ?Съществуват различни мнения за така нареченото бързо отслабване. Според едни, причиненият стрес върху организма си струва за сметка на изгубените килограми. Според други, положителният ефект е временен и с течение на дните след диетата старите килограми се възвръщат изключително бързо. Факт е, че независимо каква диета ще предпочетем, организмът ни ще бъде подложен на стрес. Това състояние се дължи на ограниченията, които си налагаме.
По време на диета, ние прекъсваме приема на определено количество хранителни вещества и мазнини. Организмът се нуждае от тях, а невъзможността да си ги набави го карат да използват натрупаните в запас мазнини. Те се изгарят, за да се образува нужната доза енергия. По време на стрес, апетитът се увеличава двойно. Съществува опасност за отслабващия да се поддаде на изкушение да консумира забранени, калорични храни. За да се притъпи това чувство се препоръчва прием на повече плодове и зеленчуци. Бананите и бадемите борят успешно психическото неразположение.
Диетата трябва да бъде изготвяна внимателно, на база изискванията на всеки индивидуален организъм. Погрешно е прилагането на един и същ режим за повече хора. Именно това несъобразяване с индивидуалните нужди причинява стрес на физическо и психическо ниво. Ако все пак прибегнете до диета за бързо отслабване помислете за следните фактори – дали сте боледували наскоро, водите ли напрегнат начин на живот и можете ли да си позволите да се подложите на няколко дневно лишаване от храна.
При поне един положителен отговор на тези въпроси, премислете отново подлагането си на диета. Подредете приоритетите си – няколко излишни килограма или добро настроение и здраво тяло.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*