Home / За жената / Красота / Кажете сбогом на целулита – използвайте пчелен мед!

Кажете сбогом на целулита – използвайте пчелен мед!

Как да бъдем по-красиви с мед

Колкото и напред да е науката, безспорно най-добрата грижа за жената, красотата и тялото идва от природата.

Има ли някой който да не иска да изглежда добре и да се усеща изпълнен със здраве?!

Днес ще помогнем на вашата хубост да стане „медена” с един несравним природен продукт – медът.

Да започнем от косата, ако имате необходимото търпение бихте могли да я изсветлите по естествен път като смесите 2 с.л. чист, пчелен мед, 1 ч.л. зехтин и 2-3 с.л. чай от лайка.

Размесете добре и нанесете на измита и леко подсушена с хавлия коса, после покрийте с найлон и хавлия за 1-2 часа. Трябва да сте търпеливи, ако се спрете на този метод, медът изсветлява косата леко и постепенно, но запазва здравето й непокътнато.

Маска за лице от 1 ч.л. мед, 1 ч.л. кисело мляко и 1 ч.л. пшеничен зародиш ще ви придаде свеж и тонизиран вид през настъпващата есен.

По-красиви с мед

Бъдете красиви с помощта на пчелните продукти

Разбъркайте съставките и ги оставете да поседят на стайна температура 15-20 минути, през това време е хубаво да се подготвите като почистите лицето си, а още по-добре ако си направите парна баня и тогава нанесете медената маска.

За жената в наши дни (не само, има и мъже) целулитът е проблем и всички ние търсим решение, което да е с доказан ефект.

Масажът с мед може да се съревновава с доста от скъпите процедури от салоните за красота.

За целта ви трябва само чист, пчелен мед с добър произход,който да нанасяте на проблемните области след като сте си взели топъл душ и сте подсушили добре кожата на тялото.

Самият масаж се изразява в това, че след като сте нанесли тънък слой мед започвате да прилепяте цели длани до кожата и да ги отлепяте рязко, така 10-15 минути.

Получава се вакуум благодарение на който се раздвижва кръвта, лимфата и се стимулира освобождаването на токсини от уголемените мастни клетки. Ако сте упорити и го правите редовно ще забележите видим резултат след 10-15 процедури.

Като финал можете да си поглезите и крачетата с мед. За жената има 2 работни дни в денонощието, са казали хората – на работа и вкъщи.

Вие пък си направете пилинг от :

1 ч.л. мед
1 ч.л. прясно изцеден сок от лимон
1 с.л. морска сол.
Масажирайте ходилата си с тази смес, след което останете така намазани още 5-10 минути, измийте с хладка вода и нанесете кокосово или друго омекотяващо масло по ваш избор, обуйте памучни чорапи.

За жената трябва да е въпрос на чест да се грижи за себе си, а и така няма начин да остане незабелязана.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*