Home / Хранене / Здравословно хранене / Как да си направим сами шунгитова вода у дома?

Как да си направим сами шунгитова вода у дома?

Прочетете за лечебните качества на уникалната шунгитова вода

За да бъдем здрави и щастливи, от изключително значение е всеки ден да пием достатъчно вода.

За съжаление тази, която тече от чешмата, е с увредена структура и с голямо съдържание на хлор.

Приемането на такава вода в дългосрочен план може да доведе до различни заболявания. Хубавата новина е, че можем да избегнем това!

Един от най-лесните варианти е да си направим шунгитова вода в домашни условия.

Минералът шунгит, за който се казва още, че е “камък-чудо”, зарежда водата с фулерени. Консумацията на “заредена” вода се отразява чудотворно върху целия човешки организъм.

За да получите шунгитова вода, в емайлиран, керамичен или стъклен съд трябва да сложите изворна, чешмяна или минерална вода, след което да добавите предварително измитите парченца шунгит.

Препоръчително е в 1 литър вода да сложите 100 грама шунгит. Съдът, в който се прави шунгитовата вода, не бива да се затваря!

шунгитова вода

Как да си направим шунгитова вода?

А за да извлечете максимална полза от приема на тази уникална живителна течност, сварете шунгита във вода в продължение на 15 мин. преди всяко използване. След няколко часа водата е готова за консумация.

Специалистите препоръчват на 6 месеца парченцата шунгит да се подменят с нови, а когато времето го позволява, минералът да се държи на открито, за да се зареди със слънчева енергия. Така лечебните му свойства се увеличават!

Шунгитовата вода трябва да се съхранява на стайна температура, а не в хладилника – по този начин ще ограничите въздействието на електромагнитното излъчване върху течността.

Пречистената с шунгит вода има уникално въздействие върху човешкото тяло. Учените са категорични, че тази течност е силен природен антиоксидант и мощно лекарство.

Консумацията на шунгитова вода се препоръчва при десетки заболявания като астма, алергии, бъбречни проблеми, диабет, камъни в жлъчката, гастрит, анемия, затлъстяване и др.

Пръв помощник е на хора, които искат да отслабнат, тъй като подобрява метаболизма.

Обикновената вода, която тече от чешмата, е с огромно съдържание на примеси.

Тя е коренно различна от водата, която е нужна на човешкия организъм. Пиейки такава течност, всеки един от нас систематично разрушава вътрешните си структури.

Нашият организъм редовно губи много енергия, за да преструктурира тази вода до еднородна структура, която съответства на водата в организма.

Ето защо се препоръчва приготвяне и консумиране на шунгитова вода, която освен че е пречистена до съвършенство, е и универсално средство за лечение на редица заболявания.

Още за шунгита и за необикновените му качества можете да прочетете на:

https://www.facebook.com/shungit.bg

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*