Home / Хранене / Здравословно хранене / Суперхрани и имаме ли полза от тях?

Суперхрани и имаме ли полза от тях?

Суперхраните са изключително полезни за човешкият организъм. Ние ще се опитаме да ви разкажем малко по-подробно какво представляват тези храни и с какво толкова могат да ни бъдат полезни. Наясно сме, че може би една част от вас ще повдигнат скептично вежди, когато говорим за суперхрани, но дали пък няма да останат изненадани от това, което ще научат?

Суперхраните са едновременно и лечебно средство, и храна. Tова, което правят за нашия организъм, освен че ни засищат, е че изчистват токсините от телата ни, зареждат ни с енергия, повишават имунитета ни и влияят благотворно на тонуса ни.
Суперхраните идват директно от природата без никаква човешка намеса, освен опаковането и транспортирането, като по този начин запазват всичките си полезни вещества в абсолютно чист вид. Суперхраните от природата са доста, но сега ще ви запознаем само с една част от тях:
Суперхрани - годжи бери•   Годжи бери – плодчетата годжи бери подсилват имунната система, влияят благотворно на силата на зрението, защитават черния дроб и подобряват качествата на кръвта. Тази супер храна е препоръчително да се употребява до една шепа на ден ( между 15 – 40 грама). Годжи бери може да се комбинира със сурови какови зърна, ядки и сушени плодове или пък да се смеси с пресни плодови сокове и да се употребява като тонизираща напитка;
•   Спирулина – Спирулината е суперхрана от водорасли, която се отличава с изключително голяма концентрация на белтъчини, поради което някой я наричат „протеиновата кралица”. Спирулината не се готви, но може да се добавя към дресинги, коктейли и други, като подходящата доза за деца е 3 – 5 грама дневно, а дозата за възрастни е 20 грама;
•   Пчелни продукти – мед, прополис, пчелно млечице, пчелен прашец. Тази суперхрана действа противовъзпалително, стимулира имунната система и предпазва от появата на язва.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*