Home / Любопитно / Полезно / Съществуват ли естествени средства за лечение на хрема?

Съществуват ли естествени средства за лечение на хрема?

Страдате ли от хрема, от която не можете да се отървете? Съществуват ли средства, които са достатъчно ефикасни за премахване на проблема? Отговор на тези въпроси, ще получите след като се запознаете с информацията предоставена от специалистите, занимаващи се с проблемите на хрема, от здравен портал.

 
Излекувайте хремата самиТежката хрема, обикновено е реакция в резултат от вирусна инфекция. Страдащите от това състояния, обикновено са с много ниски нива на енергия. Така, че от голямо значение за тяхното възстановяване има предоставяне на достатъчно време за почивка. Поставянето на тампони в ноздрите, натопени във физиологичен разтвор, помага за разреждането на секретите и тяхното лесно изтичане от носната кухина.
 
Почистването на носа е много важно, тъй като образуването на слуз е благоприятна среда за развитие на много бактерии. Тази мярка за терапия е подходяща за деца. Можете да използвате алтернативно дишане за изчистване на носните проходи. Уверете се че ноздрите ви са сухи. Поставете десния си палец върху дясната ноздра, а показалеца върху лявата. Повдигнете леко палеца и вдишайте докато броите до три. След това затворете дясната ноздра и отпуснете показалеца, като издишате въздуха през лявата докато броите до шест.
 
Съществуват някои полезни средства като например: пресен чай от джинджифил или половин чаена лъжичка от растението стрито на прах и разтворено в топло мляко. Пациентите, които страдат от хронична хрема, трябва да избягват млечни продукти с изключение на малко обезмаслено мляко. Освен това, не трябва да се консумира студена вода и студени напитки. Необходимото количество вода на ден е литър и половина съхранявана на стайна температура.
 
Също така е хубаво да се пие пресен сок от ябълка, морков или джинджифил. За възстановяване на енергията е препоръчително да се правят масажи, йога, да се отдели достатъчно време за сън. Необходимо е да се консумира веднъж седмично само зеленчукова супа. Тя може да съдържа много лук, чесън, джинджифил и черен пипер, зеле и пилешки или зеленчуков бульон. Тази супа е леко пикантна и може да причини изпотяване, което е добре, тъй като елиминира токсините от организма.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*