Home / Любопитно / Терапия / 3 неочаквани ползи от кинезитерапията

3 неочаквани ползи от кинезитерапията

Проучванията все още продължават, за да се докажат физическите и емоционалните ползи от още една сесия масаж. Тъй като броят на доказаните ползи за здравето расте, с тях расте и броят на хората, които са решили да се възползват от масажа.
Премахването на стреса е една от първите ползи, които идват на ум, когато мислим за масаж. Той е ключов компонент за всеки, който се опитва да постигне по-здравословен начин на живот. Клиничните проучвания показват, че дори и сесия от половин час може значително да намали сърдечната честота, нивата на кортизола и нивата на инсулина – всички те помагат за намаляване на стреса.

Какви са ползите или вредите от масажа?Грижата за тялото трябва да бъде наш пръв приоритет. Освобождаването от стреса само може да подобри жизнеността и състоянието на ума. Какъв по-добър начин за дълъг и щастлив живот може да има от релаксиращия и лечебен масаж?
 
1. Подобрява циркулацията на кръвта
Човек с лоша циркулация може да страда от различни неразположения, включително събиране на течност в крайниците, студени ръце и крака, умора и болка, провокирани от натрупване на млечна киселина в мускулите. Добрата циркулация носи на уморените, напрегнати мускули богата на кислород кръв.
 
Масажът улеснява кръговрата, поради натиска, създаден от специалната техника, която раздвижва кръвта чрез претоварените зони. По този начин се подобрява и циркулацията на лимфата, което помага за изхвърлянето на метаболитни отпадъци от мускулите и вътрешните органи. Това води до понижаване на кръвното налягане и подобрява функционирането на организма.
 
Подобряването на кръвообращението е само още едно предимство на масажната терапия. В съчетание с балансирана диета и редовни физически упражнения, масажът може да бъде мощен, естествен съюзник за по-здравословен начин на живот.
 
Ползи от подобряване на кръвообращението:
– Увеличава притока на кръв
– Естествено понижава кръвното налягане
– Подобрява функционирането на тялото
 
 
2. Подобрение на тялото след нараняване
Рехабилитацията след нараняване може да е уморителен и разочароващ процес. Масажът играе важна роля като допълнение към стандартните процедури за рехабилитация. Чрез насърчаване на кръвообращението, той помага на тялото да помпа повече кислород и хранителни вещества в тъканите и жизненоважните органи. Това позволява на възстановяващите се органи и системи да станат по-гъвкави и да излекуват с ускорени темпове.
 
3.Лекува болката.
Масажната терапия интензивно се използва за подпомагане лечението на болката. Тази терапия ще доведе до бързо и ефективно възстановяване. Масажът може да работи самостоятелно или в комбинация с други лечения, като физическа или трудова терапия, за да се постигнат по-добри резултати. Тази терапия може да се използва след като традиционните терапии са изчерпани за подпомагане на по-нататъшното превъзмогване на болката.
 
Предимствата на този метод са много, но ето кои са най-важните:
– Увеличава обхвата на движение
– Намалява болката и времето за възстановяване
– Намалява стреса, свързан с нараняване или заболяване
– Премахва болките в гърба и ишиас
– Разрешава проблема с различни травми от стрес
– Елиминира болките в крака и коленете.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*