Home / Народна медицина / Билкови рецепти / 6 супер билки, които гарантирано лекуват

6 супер билки, които гарантирано лекуват

От древни времена билките са използвани, като лечебни средства. Всяка билка има свойства да лекува някои видове заболявания, а ако не да лекува, то поне да облекчава болката.

Змийско мляко

Изключително средство срещу брадавици, лунички и подобрява състоянието на кожата.

Как да го използваме? Мажете мястото 2-3 пъти на ден до отшумяване.

Индрише

Отварата от индрише освежава, влива бодрост, прогонва умората, дезинфекцицира въздуха, като убива вирусите и микробите в него. Прочиства белите дробове.

Живовляк

Тази билка облекчава болката, помага при туберкулоза, вътрешни кръвоизливи и външни рани. Повишава апетита. Отвара от листа на живовляк успокоява болките от подутини, циреи, от ухапвания на насекоми, при травми.

Камшик

Билката изключително помага при болки в стомаха и премахва смущенията в храносмилането. Премахва диарията. Камшикът облекчава при заболявания на черния дроб, далака, пикочно-половата система.

Клинавче

Другото наименование на тази билка е Орлови нокти. Полезно средство при менструални болки и смущения.

Отварата от билката е полезна при маточни заболявания, бялото течение, ускорява родовата активност и отделянето на плацентата. Също така се използва за подсилване и увеличаване на млякото на кърмачките.

Подходящо диуретично средство при задържане на течности, както и за безплодие, климакс. Облекчава коремни болки. 2 с. л. се варят в 500 мл вода около 10-15 минути. Пие се по 1 каф. ч. 3 пъти на ден. Същата отвара е подходяща и за вагинални промивки.

Копър

Увеличава потентността на мъжете и сексуалното желание при жените. Изчиства организъма, успокоява стомашно-чревния тракт, изкарва песъчинки и камъни от бъбреците и пикочния мехур. Подсилва кръвта.

При менструални смущения: да се пие сок от копър самостоятелно или в смес със сок от моркови или цвекло. При съотношение: 250 г. копър и 270 мл сок от моркови, в която е киснат копъра.

Облекчава възпаление на очите: с отвара от зелените части на копъра да се мият очите.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*