Home / Хранене / Здравословно хранене / Хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

Напоследък много популярни станаха диетите според кръвната група, тъй като дават наистина добри резултати. Ако се храните с храни, които са подходящи за вашата група и избягвате тези, които не са препоръчителни, вероятността да поддържате добра и стегната фигура, да сте здрави и изглеждате по-млади е огромна. За да започнете да се храните според това каква е кръвната ви група разбира се трябва да знаете каква е тя – 0, А, В или АВ.

 
 
Тази кръвна група е най – разпространената сред населението на Земята. За носителите на тази кръвна група учените са установили, че притежават добра храносмилателна система и силна имунна система и за тях се казва, че са тип „ловци”. Интересното е, кроманьонците са били основно с кръвна група 0, което означава, че тя е най-старата позната кръвна група.
 
 
За носителите на кръвна група А се казва, че са тип „земеделци”. Тяхната кръвна група се е появила между 25 – 15 хиляди години преди Новата ера.
 
 
Хората с кръвна група В притежават добрата храносмилателна система на „ловците” от група 0 и способността да се борят с бактериите и инфекциите на „земеделците” от група А. Знае се, че носителите на тази кръвна група са се появили между 15 – 10 хиляди години преди Новата ера и тяхната имунна система е по-издръжлива от имунните системи на хората от кръвна група 0 и група А.
 
 
Тази кръвна група се е появила най-късно и до днес не е ясно какви са причините за нейната поява. И днес тази кръвна група е най-рядко срещаната.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*