Home / За жената / Красота / Няколко идеи за борба с целулита

Няколко идеи за борба с целулита

Целулит – това е една от най – омразните думи за всяка жена. Натрупването на мастни образувания в областта на бедрата, ханша и други части на тялото не са никак приятни и това смущава голяма част от жените.
Затова и едва ли има жена, която да не знае какво е целулит или както още се нарича ”портокалова кожа” и която да не изтръпва само при мисълта, че може да й се появи целулит.

Няколко начина за предодвратяване на целулитЗа съжаление обаче от този неприятен проблем страдат 80% от жените и не малка част от мъжете.
Така, че мили дами, ако не сте благословени със супер тяло, в един или друг момент от живота си ще забележите появата на „портокалова кожа”.
Няма защо да се притеснявате толкова обаче. Първо целулитът не е сериозно медицинско заболяване и второ – можете да се справите с този неприятен козметичен и естетичен проблем, ако предприемете мерки, още щом забележите по бедрата, ръцете или ханша си неприятните „резки” на целулита.
Предлагаме ви няколко идеи за поддържане на стегнато тяло без целулит:
    Забравете за заседналия начин на живот, с който до сега сте свикнали. Правете си дълги разходки, ходете до работа ( ако ви е възможно пеш), започнете да тренирате някакъв спорт, който ви доставя удоволствие;
    Приемайте повече течности ( минимум 2 литра на ден). Приемът на вода е много важен не само, за да се преборите с целулита, но и ако искате да отслабнете, но предполагам това вече го знаете;
    Бъдете внимателни с диетите и рязкото сваляне на теглото, тъй като при рязко сваляне на килограми със сигурност ще се сдобиете с портокалова кожа;
    Поглезете се масажи – от една страна масажът ще ви помогне да се освободите от натрупания стрес в ежедневието, а от друга страна ще ви помогне да се справите с целулита.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*