Home / Любопитно / Терапия / Боеун терапия – какво е това?

Боеун терапия – какво е това?

Възможно е да сте чували за Боуен терапията, а е възможно да не сте. Въпреки, че по света се прилага вече повече от 50 години у нас този вид терапия тепърва прохожда и както всичко ново, което се случва или въвежда у нас, мненията за ефекта от нея са и положителни и отрицателни.
Какво е Боуен терапия?

Какво означава боуен терапиятаТова е вид холистична, неинвазивна терапия, която има способността да подпомага самовъзстановителните сили на организма, т. е. с нежни движения и масажи на тялото се активизира организма сам да се справи с проблемите.
Боуен терапията дава много добри резултати при лечение на опорно – двигателния апарат, болки в меките тъкани, автоимунни заболявания, неврологични проблеми, емоционален дисбаланс и други.
Това, което отличава тази холистична терапия от останалите терапевтични методи е, че се извършва само с помощта на нежни движения на палците и пръстите върху мускулите на пациента. Тези леки въртеливи движения предават съобщения до нервната система, която пък от своя страна кара тялото да се отпусне и да активизира самовъзстановителните си сили. Много важни по време на терапията са паузите между отделните групи движения, тъй като това е моментът, в който нервната система обработва информацията. Докато пациентът е в покой, тялото му се възстановява и той чувства едно облекчение и успокоение, което не може да бъде постигнато чрез никакви други методи и терапии.
Боуен терапията се препоръчва за всички възрасти – от новородени до хора на преклонна възраст, тъй като е много нежна и неинвазивна.
Важно е да се отбележи обаче, че тази терапия е мануална, а не масажна.
Положителни резултати и облекчение на болките могат да се усетят още след първия сеанс, но ако искате трайни резултати е добре да посетите определен брой сеанси, които да ви донесат трайно облекчение.

Един коментар

  1. Валери Симеонов

    Това не работи при лечение на колики при бебета, съжалявам че отидохме при Д. Парушев в Овча Купел, със всяко ходене детето ставаше по неспокойно и коликите се засилиха.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*