Home / За жената / Детето / Как да отгледаме здрави и успешни деца

Как да отгледаме здрави и успешни деца

Всички искаме децата ни да успеят и да израснат щастливи.

Успехът може да означава различни неща за различните хора.

Като цяло е прието, че успех е, когато децата ни израснат здрави и станат успешни в работата си.

Успехът на човек зависи от много фактори.

Ето защо, се допитахме до здравният сайт zdraveplus.com, които споделиха с нас няколко важни неща:

Как да отгледаме успешни и здрави деца

След десетилетия научни изследвания, ето списък от няколко неща, които всеки родител може да направи, за да създаде благоприятни условия за развитието на детето си.

Този списък не е изчерпателен, но е добра отправна точка за родителите, които искат да отгледат успешни деца и да станат най -добрите родители, които могат да бъдат.

1. Да бъде прието и подкрепено едно дете

През 1938 г. Харвардският университет провежда специално проучване, за да открие тайната на успешни хора. В Harvard Grant Study, първото по рода си проучване, 268 мъже от Харвард, включително Джон Кенеди, са проучвани цели седемдесет години.

здрави и успешни деца

здрави и успешни деца

Тяхното физическо и емоционално здраве е записвано, а успехите или липсата им са анализирани. Изследователите стигнаха до едно ясно заключение:

Връзката е тайната на щастливия и успешен живот. Да имаш детство, в което човек да се чувства приет и подкрепян, е едно от най-важните неща за успех, благополучие и удовлетвореност от живота си.

2. Емоционално разбиране за децата

Възможността за регулиране на емоциите е от решаващо значение за постигането на успех и щастие в този свят.

Емоционалната регулация не е умение, с което сме родени. За нас е от решаващо значение да научим децата си как да контролират емоциите си.

Да приемат емоциите си обаче, не значи да дадете една играчка на детето си. Децата се научават да се саморегулират преди всичко от наблюдение на родителите и от това как те се държат.

Ако сме разстроени и крещим на децата си всеки път, когато се държат лошо, не можем да очакваме децата ни да бъдат спокойни..

Много от нас са възпитани, чрез викане и наказване, когато се държахме лошо. Следователно емоционалната регулация вероятно също не е нещо, което сте усвоили.

Така че, за да помогнете на детето си да успее в живота, на първо място, овладейте себе си саморегулация и станете добър пример за подражание за него. Тогава детето ви ще се научи как да прави това.

3. Нека сами взимат решения

Като родители искаме да защитим децата си, но контролът или по-скоро може да попречи, отколкото да засили развитието на детето.

Вземането на разумни решения изисква практика, която може да дойде само от опит.

айте на децата избор между неща, които не застрашават тяхното здраве, за да могат да започнат да се учат как да избират.

Вместо да искате да следват вашите съвети, насочете ги . Ако обаче все пак искат да го направят по свой начин, нека понесат естествените последици.

Опитът е най-ефективният начин да се научите да вземате добри решения. Така едно дете може да придобие самочувствие.
Човек трябва да бъде мотивиран да постигне това, което иска. Освен че се научава да прави добър избор, свободата на избор също е важен мотиватор, особено в училище и университет.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*