Home / За жената / Процедури / Още една причина да обожаваме морето – перфектна кожа със скраб от морска сол

Още една причина да обожаваме морето – перфектна кожа със скраб от морска сол

Ексфолиант за тяло с морска сол или така наречения скраб с морска сол е сред най-ефикасните козметични продукти за красива и здрава кожа, които можете да използвате всеки ден. Скраб с морска сол участва в много от спа процедурите в луксозни салони и курорти.

Морската сол има невероятните качества да отстранява нежно мъртвия слой на кожата, като й придава млад вид и свежест. Морската сол осигурява повече от 80 различни минерала (в зависимост от произхода на морската сол) за подхранването на младия слой кожа за пълноценна грижа.

Какви са предимствата на скраб от морска сол за кожата? 

1. Едрите частици в скраба спомагат за почистването на кожата от мъртвите клетки. С възрастта, мъртвият слой кожа се удебелява, затова редовното използване на скраб с морска сол поддържа младия и свеж вид на кожата.

2. Стимулира кръвообращението и по този начин спомага за по-доброто подхранване на кожата. Нанасянето на скраб с морска сол с равномерни кръгообразни масажиращи движения върху тялото пречиства кожата от токсини.

3. Скраб от морска сол има противовъзпалителни свойства. Почиства кожата и премахва бактериите, които най-често причиняват инфекции.

Невероятните качества на морската сол4. Скраб от морска сол почиства запушените пори. Използва се ефективно за профилактика срещу акне, както и за облекчаване на вече възпалената кожа.

5. Ексфолирането с морска сол почиства кожата и я подмладява. Ще имате по-стегната кожа с по-малко бръчки.

6. Скраб от морска сол се използва за изравняване на тена на кожата.

7. Морската сол спомага за облекчаването на различни заболявания на кожата, като екзема или псориазис.

8. Най-богатата на минерали морска сол се добива от Мъртво море. Сред най-полезните минерали, които се съдържат в нея са калий, бром, натрий, магнезий и калций. Със скраб от морска сол, те се абсорбират по-добре в кожата за пълноценно подхранване и здраве.

9. Скраб от морска сол придава сияен вид на кожата. Мека, свежа и чиста кожа ви осигурява всяко третиране със скраб от морска сол, особено в комбинация с етерични масла.

10. Масажи със скраб от морска сол спомагат за намаляване на целулита – масажиращите движения и частиците в морската сол засилват кръвообращението, освобождават кожата от токсините и осигуряват пълноценното подхранване на клетките. За по-бързи резултати за справяне с целулита, използвайте скраб с морска сол и кофеин. Кафените зърна доказано спомагат за намаляване на целулита и подобряват вида на кожата.

Морска сол11. Релаксира кожата – скраб от морска сол, нанесен с нежен масаж, в комбинация с арома масла ще релаксира цялото ви тяло. Масажирайте кожата си със скраб от морска сол, за да се освободите от стреса и напрежението. Комбинирайте глезенето на тялото си с ароматерапия, като добавите любимите си етерични масла към скраба. Лавандулата е сред най-препоръчителните аромати за релаксираща терапия в комбинация с морска сол. Изпробвайте различни комбинации от масла според настроението ви и сезона. Кожата ви ще се чувства прекрасно.

Морската сол е 100% натурален продукт, затова вредните ефекти от скраба върху кожата са минимални. Не се препоръчва честата употреба на скраб с морска сол върху много чувствителна кожа. Морската сол омекотява водата и по този начин действа нежно върху кожата.

Освен скраб от морска сол, този дар от морето се използва като соли за вана и СПА процедури за пречистване и подмладяване на кожата. Ще откриете морската сол като основна съставка в редица козметични продукти за кожа.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*