Home / За жената / Детето / Помощ при лечение на бебешки колики

Помощ при лечение на бебешки колики

Когато вашето бебе плаче непрекъснато и безпричинно по няколко часа на ден и това се повтаря няколко пъти в седмицата, може да става въпрос за симптоми на бебешки колики. Обикновено този тежък за бебето и родителите период трае около три или четири месеца. Все още няма установена точна причина, която поражда появата на това състояние. В резултат на това няма и конкретни методи на лечение. Съществуват обаче, различни начини, които до известна степен могат да облекчат дискомфорта на детето. При различните бебета действат различни методи, ето защо трябва да експериментирате, докато налучкате правилната комбинация от действия.
 
Лечението на колики може да включва следните начини:

Колики при бебето – как да се справим– Вода против колики – този разтвор често се използва в случаи на колики. Той съдържа билки като джинджифил, мента и лайка, които помагат за успокояване на стомаха и червата;
– Разходка с автомобил – това се счита, че успокоява коликите, поради вибриращите движения, които усеща бебето.Има и други приспособления за деца, които имат същия ефект.
– Лекарства – понякога педиатрите изписват различни медикаменти за облекчаване на образуването на газове в корема на бебето. Въпреки това, ако коликите не са причинени от излишни газове, тези лекарства няма да помогнат.
– Поставяне на детето в люлка – ритмичното движение от люлката, успокоява детето страдащо от колики.
– По време на хранене се старайте детето да не поглъща въздух. – След всяко хранене изправете бебето, като го придържате, за да се оригне. Напълно нормално е при оригване да изтече и малко количество мляко. Въпреки всичко, ако повръщането е по значително, трябва да потърсите лекарска помощ.
– Лек шум – при поява на пристъп от колики, можете да пуснете пералня или прахосмукачка, чийто шум ще отвлече вниманието на бебето.
– Нежен масаж на стомаха или топла вана, ще помогнат за успокояване на болката.
– Ако кърмите, ще трябва да премахнете всички млечни продукти от вашата диета, тъй като много деца имат непоносимост към мляко и млечни изделия. Ако детето се храни с адаптирано мляко, трябва да се посъветвате с педиатър за най-подходящата формула за вашето бебе.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*