Home / За жената / Детето / Как да подсилите имунната система на детето си?

Как да подсилите имунната система на детето си?

Едно от най-големите притеснения на родителите, които имат малчугани, които са на възраст да посещават детска градина е дали ще успеят да ги опазят здрави. Всички знаем, че когато дечицата тръгнат на детска градина се разболяват доста често особено в зимния период, когато се увеличават вирусните и грипни заболявания.

Как да засилим имунната система на детето си?Децата до 7 годишна възраст нямат напълно укрепнала имунна система и тъкмо затова са много по-податливи на вирусни заболявания. Това е и основната причина, поради която мъниците боледуват толкова често, когато постъпят на детска градина – просто за пръв път имунната им система се сблъсква с различни патогенни причинители на заболяванията.
Ако и вие имате малък сладур у дома и искате да го предпазите, доколкото ви е по силите от вирусните заболявания, има някой неща, които можете да предприемете, за да подсилите и укрепите имунната му система.
 
• Детето ви ще има здрава имунна система, ако се храни балансирано. В менюто му задължително трябва да присъстват много пресни зеленчуци и цитрусови плодове. През зимния период е добре да му давате повече моркови и броколи, тъй като в морковите се съдържа много витамин А, а броколите са естествени антиоксиданти;
• Давайте му профилактично прополис – прополисът или пчелния клей се препоръчва за подсилване на имунната система, затова е добре да го давате на детето си още преди началото на зимния период. Прополисът е изключително полезен, тъй като притежава много профилактични и лечебни свойства и се счита за естествен антибиотик;
• Включете и Ехинацеята – това е хранителна добавка, която съдържа мед, желязо, витамини А, С и В, калий и йод. Всички тези съставки на ехинацеята я превръщат в естествен антибиотик, който стимулира имунната система.
• За да бъде здраво детето ви не прекалявайте с навличането на дрехи. Не забравяйте, че ако детето ви е калено, то ще се разболява много по-малко.

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*