Home / Любопитно / Терапия / Семейна терапия — „да” или „не”?

Семейна терапия — „да” или „не”?

Когато реши да създаде семейство, едва ли на някой му минава през ума, че може след време нещо да започне да „куца” в брака му. Всеки си представя, че ще живее с избрания от него човек безгрижно и във вечно разбирателство, но за съжаление семейния живот е невинаги толкова сладък.

Предимства на семейната терапияПричините, за да започнем да се отбягваме, да се караме и унижаваме помежду си могат да са много и толкова различни като се започне от охладняване на отношенията в сексуално отношение, раждането на дете, следродилна депресия, проблеми в работата, незачитане на мнението на другия, налагане на собствено мнение и т. н.
Всяка брачна двойка преминава през различни етапи в своето съвместно съжителство и колкото и да не си се иска да признаем, идва един момент, в който отношенията ни наистина поохладняват.
Ако забележите, че и с вашия брак се случва нещо подобно, не си мислете, че всичко е в рамките на нормалното, а потърсете брачен консултант колкото се може по — бързо.
Семейната терапия се прилага почти навсякъде по света, но незнайно защо в България все още смятаме, че това са си „наши” проблеми, с които сами можем да се справим.
Това мислене не само няма да ви помогне, ако имате брачни проблеми, а е напълно възможно отчуждението и липсата на интерес към партньора ви да се задълбочи.
Няма нищо срамно или плашещо, ако имате проблеми с партньора си да постите няколко сеанса при брачен консултант. В зависимост от отношенията вътре в самата двойка терапията може да има различна продължителност (от една — две седмици до няколко месеца).
Семейната терапия може да се извърши с всеки член на семейството поотделно или двамата партньори да я посещават заедно (което е по — предпочитания вариант от повечето семейни двойки). Брачните консултации имат за цел да достигнат до проблема и да се опитат да накарат съпрузите да си припомнят защо всъщност са решили да са заедно.
loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*