Греяно вино с черен пипер – лек против настинка

Усещате първите признаци на разболяването. Чувствате се отпаднали, боли ви кожата, болят ви мускулите, искате да полегнете, нещо в гърлото ви дращи. Сега е моментът да вземете мерки. Не! Не посягайте към хапчетата! Ако реагирате навреме, можете да се избавите от настинката и без тяхна помощ.
 

Вариант 1: Забъркайте си в една чашка смес от мед и лимон. Насладете се на вкуса на меда и лимоните и дайте на тялото си солидна доза витамини. Ако сте доста по-зле от необходимото и се налагат „драконови мерки“, се налага да прескочите вариатн 1 и да преминете на …
Вариант 2: Направете си старата изпитана рецепта – греяно вино с черен пипер.
 
Как се приготвя греяно вино с черен пипер
 
Най-добре е виното да е домашно, но ако не разполагате с такова, купете добро червено вино от магазина. Изсипете около 200 мл в една тенджерка и го сложете на котлона. След като виното се подгрее добавете към него 1 чаена лъжичка смлян черен пипер.
 
Разбърквайте леко и махнете готовата смес от котлона малко преди да заври. Не пийте веднага, защото ще се изгорите и ще раздразните гърлото допълнително. Изчакайте няколко минути, така че греяното вино да е топло, но все пак приятно за пиене и действайте.
 
Греяно вино с черен пиперНе е добра идея да изпиете цялото вино наведнъж. Все пак целта не е да се напиете, а да се загреете максимално. Затова се пъхнете в леглото заедно с чашата. Завийте се добре и отпивайте по малко. И без това черният пипер бързо ще възпламени гърлото ви. Изтърпете го. Изпийте виното преди да се охлади съвсем и стойте под завивките.
 
Целта е да се изпотите (въпрос на време е да се изпотите обилно). Не заспивайте потни. Преоблечете се бързо, в добре затоплена стая, и след това се върнете в леглото. На сутринта от дребното ви неразположение няма да е останала и следа.
 
Защо помага греяното вино с черен пипер ?
 
Самото вино подсилва имунната система, повишава тонуса ви и ви загрява. Черният пипер е богат на витамин Е и витамин С. Повишава имунната ви защита и прочиства дихателните пътища от натрупания слузест секрет.
 
Доверете се на силата на бабините лекове. С тях можете спокойно да преодолеете леките неразположения без да товарите организма си с химия и вредни вещества.
Греяно вино с черен пипер – лек против настинка
2 votes, 5.00 avg. rating (98% score)

Последни

Търси още

Facebook страница

Последни коментари