Home / Психология / Излъжи ме / Знаците на тялото при привличане. Кои са жестовете при ухажване?

Знаците на тялото при привличане. Кои са жестовете при ухажване?

Езикът на тялото разкрива много от емоциите, мислите и отношението ни към околната среда.

Изследванията върху тази част от човешкото общуване и развитие продължават непрекъснато и се обогатяват с все по-нови и интересни факти.

Вече се знае много  за това как жестовете и позициите на тялото и лицето ни представят различна част от личността ни. Много от нас съзнателно или несъзнателно разбират голяма част от сигналите на тялото.

Сравнително лесно разчитаме тъгата, радостта, възбудата и агресивността в хората около нас. 

Можете ли да разчитате жестове при ухажване и флиртуване? Те се различават при мъжете и жените. 

Чрез разчитане на езика на тялото може лесно да разберете кой е привлечен от вас. 

Какви са знаците на ухажване при жените?

Жена флиртуваПремята косата си – при разговор със събеседник, който дамата харесва, тя непременно ще се заиграе с косата си.

Ще се изненадате колко често срещан е този жест на тялото. Дори дами с къси прически несъзнателно докосват косата си, когато флиртуват.

Обяснението зад този несъзнателен жест е, че дамите искат да изглежда по-привлекателни и подсъзнателно се притесняват дали прическата им изглежда добре.

Докосва обли предмети, като чаша например – този жест често виждаме представен във филмите, когато сцената загатва привличане. Всъщност това е един от сигналите на тялото, които можем да видим всеки ден около нас, стига да се огледаме.

Счита се, че когато жената докосва предмети загатващи формата на фалос, тя дава сигнал, че е свободна и че е привлечена от събеседника

Когато несъзнателно докосва различни части от тялото и лицето си – това е основен знак показващ, че тя е привлечена от вас, особено ако гали шията си или докосва бедрата си. 

Знаци на ухажване при мъжа

Мъж флиртуваВ жестовете на ръцете му, той показва палците си – палците са важни за много от сигналите, които изразяваме чрез ръцете. Те са символ на сила, его и характер.

Забележите ли мъж, който е застанал с ръце в джобовете с палци навън, той определено се намира до обект на желание.

Изпъчване на ханша областта на слабините напред– една от характерните пози на тялото, с която мъжът несъзнателно показва областта на гениталиите е седнала позиция с разтворени крака. Обяснението на този знак е в представяне на мъжествеността пред дамата, която харесва. 

Пръстите на ръцете неволно сочат към това, което той иска вие да забележите – ако ръцете му са разположени на кръста, а палците са захвани в колана, привличащи вниманието към областта на гениталиите, това е самоуверен знак подсказващ голяма сексуалност. Това което ви казва с тялото си е „Готов съм за действие”

Когато мъжът се старае да заеме повече пространство в стаята, за да бъде забелязан – леко разперва ръце, ако е изправен, сяда с по-разтворен крака, за да има повече лично пространство и т.н. 

След като прочетете всичко това, най-вероятно и вие си задавате същият въпрос както голяма част от женския пол – ухажването за мъжете винаги ли е свързано със секс? Отговорът е един и …. не изненадващо е Да. 

loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*