Home / Хранене / Диети / Чудото на алкалната диета

Чудото на алкалната диета

Хранителните продукти, които понижават алкалния характер на кръвта, не трябва да се консумират ежедневно. В повечето случаи това са храни от животински произход. Яйцата също правят кръвта с по-ниска алкалност, но в по-малка степен, отколкото месните храни.

Зърнените храни са в една група с яйцата. Храните, които повишават алкалността на кръвта, са предимно пресните плодове – сливи, сушени сини кайсии и зелени и кореноплодни зеленчуци.

Човек трябва да си изработи дневната диета по такъв начин, че да консумира 80% алкални хранителни продукти, като пресни плодове, бобови растения, кореноплодни, и 20%, образуващи киселини храни, като риба, месо, зърнени храни, хляб.

Създаване на добър баланс и едно нормално рН ще помогне много за здравословния начин на живот. В състояние на ацедоза трябва да се консумират повече алкално-формиращи хранителни продукти за по-бързо възстановяване.

Най-лесният начин да се алкализира диетата е да се пият плодови сокове и да се ядат цитрусови плодове. Цитрусовите плодове съдържат висок процент алкални соли като калий и много други полезни вещества.

ПъпешТук може да прочетете списък на алкално-формиращите хранителни продукти, които може да консумирате всеки ден, според зависимост от сезона. Не купувайте спанак през зимата, защото най-вероятно той не е отгледан по естествен начин и вместо да ви помогне, по-скоро ще ви навреди.

Предпочитайте храните според сезонността им. За да поддържате нормалния алкален баланс на кръвта, яжте: пъпеш, мляко, лук, портокали, праскови, круши, ананас, картофи, тикви, репички, стафиди, бадеми, ябълки, узрели банани, цвекло, зеле, кокосови орехи, извара, смокини, грозде, лимони , марули, кайсии, ряпа, домати, соя, спанак, магданоз.

От друга страна, списъкът на храните, които са киселинно-формиращи, също не е малък и трябва да се избягва консумацията им, но не и да се изключат съвсем от менюто.

Това са: месо, яйца, зърнени храни, ядки, с изключение бадеми, хляб, зърнени култури, неузрели банани, ечемик, боб, торти, пиле, царевица, шоколад, овесени ядки, кафе, морски храни, захар, ориз, грах, чай.

loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*