Home / Хранене / Дарове от природата / Прочистете ефективно черния си дроб с лешници

Прочистете ефективно черния си дроб с лешници

Лешници – „интелигентната храна“, която лекува

Лешници – едни от любимите ни ядки, които си похапваме както сурови или печени, така и в различни кулинарни изкушения.

Предполагам, че за голяма част от любителите на шоколада като мен, един от любимите шоколади е тъкмо шоколада с цял лешник.

Ядките на лешника са пълноценна и здравословна храна, които намират приложение дори и като заместител на кафето.

Тези дарове на природата са изключително ценени и в козметиката за приготвянето на различни кремове, шампоани, лосиони и други.

Подобно на ореха, и за лешника може да се каже, че е „интелигентна храна“, тъй като стимулира умствената дейност.

Още древните лечители са предписвали на своите пациенти да употребяват редовно ядки и лешници, за да имат бистър ум и добро здраве.

Лешниците съдържат големи количества ненаситени мазнини, и редовния прием на тези ядки може да подобри и оптимизира храносмилателната система.

Лешници - ядките, които лекуват

Лешници – ядките, които лекуват

Също да стимулира защитните свойства на организма, да предотврати развитието на атеросклероза, анемия, както и да предпази организма ни от появата на сърдечно-съдови заболявания.

Изключително вкусни, тези дарове на природата ни предпазват от атеросклероза, хипертония, разширени вени, камъни в бъбреците и други заболявания.

Освен това лешниците активизират кръвообръщението, укрепват имунната система, прочистват черния дроб, помагат за ускоряване на метаболизма и другите.

Тъй като лешниковите ядки съдържат висок процент на протеини, те играят важна роля в хранителния режим на вегетарианците.

Те могат успешно да заменят месото и млечните продукти. Въпреки, че са толкова полезни обаче, с тях не бива да се прекалява.

При прекалената им употреба може да доведе до поява на проблеми с панкреаса и черния дроб и до прекомерно натоварване на червата и черния дроб.

Добре е да знаете, че не е препоръчително да купувате обелени лешници.

Така се губят ценните им витамини и минерали и се губят полезните им свойства. Когато ви се хапват ядки, вземете ги с черупките, за да усетите истинския им вкус.

loading...

Оставете коментар

Вашият адрес на електронната поща няма да бъде публикуван. Попълнете задължителните полета отбелязани със *

*